Akik maradtak

Akik maradtak

Korhatár besorolás piktrogram
Those who remain
dráma
(
2019
)
88p
Magyarul beszélő Eng sub

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

A filmet a Művész moziban angol felirattal vetítjük!

Magyarország Oscar® nevezettje!

Közvetlenül a háború utáni Magyarországon egy magányos, finom lelkű nőgyógyász rendelőjébe elhoznak egy kissé dühödt, késő pubertás korral és családja elvesztésével küzdő vadóc kamaszlányt. Az orvos személyében a kislány azonnal felismeri a lelki társat. Hiszen egymástól függetlenül ugyanazt a traumát élték át, szeretteik elvesztését. Ennek a két szenzibilis embernek nemtől és életkortól független fokozatos lelki egymásra találása ez az érzékenyen komponált és megkapóan csendes film, ami úgy tud beszélni egy általános szintre emelt háborús kataklizmáról és az azt követő embertelen diktatúráról, hogy a nyomasztó politikai terhek mindvégig kellő súllyal, mondhatni állandó fenyegetettségként, de mégiscsak pusztán háttéreseményként szolgálnak. Mert a tényleges fókuszt a humánum, a mindenen átívelő emberség kapja, mely halkan figyelmeztet bennünket, hogy soha semmilyen körülmények között nem lenne szabad megfeledkeznünk arról, hogy elsősorban szeretetre és biztonságra vágyó, törékeny és érző emberek vagyunk.

F. Várkonyi Zsuzsa “Férfiidők lányregénye” c. könyve alapján

 

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Tovább

Rendező: 
Tóth Barnabás
Szereplők: 
Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari, Horkay Barnabás, Simkó Katalin
Forgatókönyv: 
Muhi Klára, Tóth Barnabás
K
Bemutatás időpontja: 
2019. szeptember 26
Forgalmazó: 
Budapest Film
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
magyar
Felirat nyelvek: 
angol

Mikor vetítik?

Műsorhetek:

46. hét, 2019.11.14 - 20
18
nov
19
nov
20
nov