Amikor a legkevésbé várod

Amikor a legkevésbé várod - filmvetítés könyvbemutatóval

Õnn tuleb magades
film
(
2016
)
90p
Magyar felirattal
/ 2d

A fiatalságának utolsó éveit taposó, magányos Viivi egy reggel ismeretlen férfit talál maga mellett az ágyban. Pánikkszerűen próbálja összerakni az előző este történéseit. Kiderül, hogy élete egyik legpocsékabb napját tudhatja maga mögött: fájó váll, késés a munkából, orvosi diagnózis, kiadós veszekedés a hülye főnökével és mindezek természetes folyományaként az este a kocsmában, ahol rájön, hogy bármennyire is igyekszik az ember, minden a szerencsén múlik. A férfi, akit Viive a lepedőjén talál, az ötvenedik évéhez közeledő barátságos természetű Andres. Nap, mint nap szinte hivatásszerűen kudarcot vall valamiben. Egy este a kedvenc kocsmájában táncolni kezd egy csinos idegen nővel…
Az Amikor a legkevésbé várod helyenként szomorú vicces film. Vagy helyenként vicces szomorú film, kinek hogyan. Egy történet, amelyben az isteni kockajáték azoknak az embereknek is reményt ad, akikre első ránézésre nemigen mernénk tétet tenni.

AMIKOR A LEGKEVÉSBÉ VÁROD
filmvetítés könyvbemutatóval
2017. november 24., 19 óra
Kino Cafe mozi

Jegyár: 590 Ft

A vetítés után a film forgatókönyvírója és rendezője, Mart Kivastik észt író lesz a vendégünk. Bemutatjuk az Észt Intézet és a Pluralica breviárium-sorozatának legújabb kötetét, amely Kivastik novelláit – többek között a film alapjául szolgáló írást is – tartalmazza.
A szerzővel Czinki Ferenc, író beszélget.

Hagyományainknak megfelelően a bemutatóról az új breviárium ajándékba hazavihető.

Tovább

Rendező: 
Mart Kivastik
Forgatókönyv: 
Mart Kivastik
Bemutatás időpontja: 
2017. november 24
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
észt-izlandi
Felirat nyelvek: 
magyar
Szinkron nyelvek: 
Észt

Mikor vetítik?

Nincs véglegesített vetítési időpont.