V. Vertigo Filmhét - A kíméletlen

A kíméletlen

Korhatár besorolás piktrogram
A Prayer Before Dawn
dráma
(
2017
)
116p
Magyar felirattal

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.

A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

Tovább

Rendező: 
Jean-Stéphane Sauvaire
Szereplők: 
Joe Cole, Vithaya Pansringarm , Nicolas Shake, Panya Yimmumphai, Billy Moore, Somluck Kamsing, Pornchanok Mabklang
Forgatókönyv: 
Jonathan Hirschbein, Nick Saltrese
Bemutatás időpontja: 
2018. augusztus 09
Forgalmazó: 
Vertigo Média Kft.
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
angol-amerikai-francia
Felirat nyelvek: 
magyar
Szinkron nyelvek: 
angol

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!