Nyitva

5. Magyar Filmhét - Nyitva

Korhatár besorolás piktrogram
romantikus komédia
(
2018
)
96p
Magyarul beszélő

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Közönségtalálkozó a Művész moziban!
2018. október 18. 20.00
Vendégek: Nagypál Orsi rendező, Brasch Bence, Géczi Zoli és Kovács Lehel színészek.

Tovább

Rendező: 
Nagypál Orsi
Szereplők: 
Radnay Csilla, Kovács Lehel, Péterfy Bori, Ötvös András, Jordán Adél , Lénárdt Laura , Brasch Bence , Andrádi Zsanett , Gerner Csaba
Forgatókönyv: 
Nagypál Orsi
Bemutatás időpontja: 
2018. október 18
Forgalmazó: 
Megafilm Kft
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
magyar

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!