Portuguese Short Film Fest Day II.
Portuguese Short Film Fest Day II.

Megosztom

Bővebben a filmről

2017. május 6. 19.00
Kino Cafe mozi

Isa
Realização/Director/Rendezte: Patrícia Vidal Delgado
Tempo/Duration/Hosszúság: 14'

Isa egy agilis szociális munkás, aki a színház intézményét és művészeti formáját használja arra, hogy az embereket érzékenyebbé tegye a társadalmi kérdések iránt. Az elmélet és a gyakorlat közötti szakadék azonban egyre tágul, ahogy életében megjelennek a színművészet keretei között feldolgozott problémák.

O assalto/The robbery/A betörés
Realização/Director/Rendezte: João Tempera
Tempo/Duration/Hosszúság: 15'

Egy betörő enigmatikus története, aki miután bejut egy üresen álló, vidéki házba teljesen elbizonytalanodik. Kétségek kezdik el gyötörni: vajon ő tört-e be valahova, vagy a sors tört be váratlanul az életébe? João Tempera alkotása az erkölcs határainak kérdését feszegeti anélkül, hogy megnyugtató magyarázatokkal szolgálna.

Prefiro não dizer/I'd rather not say/Inkább nem mondanám
Realização/Director/Rendezte: Pedro Augusto Almeida
Tempo/Duration/Hosszúság: 11'

Egy interjú, focimeccsek, gyors egymásutánban szívott cigaretták. Egy zárt térben élő ember életének fragmentumai, aki nem tud kitörni ketrecéből.

#Lingo
Realização/Director/Rendezte: Vicente Niró
Tempo/Duration/Hosszúság: 10'

Lingo különböző közösségi hálózatok használatával próbálja meg enyhíteni mérhetetlen magányát. Az online-barátok, like-ok és selfie-k világában azonban hamarosan rádöbben, hogy nincs helye a boldogságnak.

Os cravos e a rocha/The carnations and the rock/Szegfűk és kövek
Realização/Director/Rendezte: Luísa Sequeira
Tempo/Duration/Hosszúság: 16'

A legendás brazil filmrendező Glauber Rocha épp Portugáliában volt az 1974-es Szegfűs Forradalom idején és csatlakozott a forradalom eseményeit dokumentáló filmesekhez. Formabontó nézeteivel sikerült megtörnie a filmkészítés bevett rutinját.

Bemutatás időpontja