2024-02-28
16. Budapesti Építészeti Filmnapok

Kedves Fesztiválozók, Építészet-, Város- és Filmrajongók! Üdvözlünk benneteket a >> 16. Budapesti Építészeti Filmnapokon! >> Idén frissített csapattal vágtunk neki a fesztivál szervezésének. Az új tagok képviseletében szeretnénk köszönetet mondani a korábbi fesztiválok szervezőcsapatainak, akik az eseményt jelenlegi ismertségére és rangjára emelték. Értékteremtő munkájuk említése külön jelentőséggel bír azáltal, hogy ebben az évben az emberi történetekre fókuszálunk, mottónk: „People behind”.

Ahogy egy épület vagy egy város születik, a mögöttük álló elhivatott lelkek és kreatív elmék gyakran háttérben maradnak. Annak felfedezésére invitálunk benneteket, ami az építészeti alkotómunka bonyolult rendszerében az építészeket, urbanistákat, építőmunkásokat és aktivistákat kezdettől inspirálja – azokat az embereket, akik a fejlődés mozgatórugói. A folyamatok mélyére tekintve rájövünk, hogy nemcsak a végeredmény értékes, maga az alkotó is inspirációforrás. Sorsok, karrierutak és szenvedélyek kerülnek középpontba, amelyek formálják fizikai környezetünket.

Örömmel osztunk meg veletek több magyar alkotást is a programban, magyar rendezők, vagy magyar gyártócégek munkáit. A fesztivál célja minél több hazai filmest az építészet és urbanisztika témái felé irányítani, hogy alkotásaikat büszkén mutathassuk be a jövőben.

„A jó építészet túlmutat falak felhúzásán. Magát az életet tervezzük meg, legjobb tudásunk szerint. A szépség nemcsak az anyagokban rejlik, hanem azokban az emberekben is, akikkel együtt dolgozunk, és akik használják az épületet.” – Frank Lloyd Wright

Ebben a szellemben hívunk mindenkit egy izgalmas utazásra egymás történeteibe.

Házban laksz? Szereted a filmeket?
Gyere, és ismerd meg az embereket a háttérben!
Jó filmnézést, élményekben gazdag fesztivált kívánunk!