11. Finn Filmnapok - Első hó
82 perc,
Rendező
Színészek

Megosztom

Bővebben a filmről

Ramin Mehdipour családjával néhány éve egy menekültügyi befogadóközpontban él egy kis finn településen. Az életük a barátságokról, valamint a nyár, a palacsinta és a természet szeretetéről szól. Azonban hatalmas sokként éri őket, amikor a finn bevándorlási hivatal elutasítja a menedékkérelmüket. Az élet azonban nem ér véget. Ramint éppen teljesen új körülmények várják: a középiskola első napjai. A Mehdipour család felhasználja utolsó fellebbezési lehetőségét, és pozitív kilátásokkal és hozzáállással folytatja a mindennapjait. Ramin az ártatlanság és a felnőtt lét határmezsgyéjén állva igyekszik megtalálni saját hangját, valamint a helyét a világban, legjobb barátjával, Jigivel az oldalán.

Hamy Ramezan egy finn–iráni filmkészítő. Iránból az üldöztetés miatt menekült el, és családjával 1990-ben érkezett Finnországba. Az Egyesült Királyságban filmrendezőnek tanult. Rövidfilmjei – Listen, Keys of Heaven és Over the Fence – több mint 60 fesztiváldíjjal büszkélkedhetnek. Az Első hó a rendező első nagyjátékfilmje


Ramin Mehdipour and his family have lived at an asylum centre for a couple of years in a small Finnish town. Their world revolves around friends, enjoying the summer, pancakes and nature. They are hit with a shock when their asylum application is denied by the Finnish Immigration Service. But life must go on and Ramin is about to enter an entirely new school, junior high. The Mehdipours use their last chance to appeal and continue their everyday lives, fuelled by their positive outlook and attitude. Ramin is on the verge of innocence and adulthood, as he tries to find his own voice and place in the world with his best friend Jigi at his side.

Hamy Ramezan is a Finnish-Iranian filmmaker. Having fled persecution in Iran he and his family arrived to Finland in 1990. He studied film directing in The UK. His short films Listen, Keys of Heaven and Over the Fence have won over 60 festival prizes. Any Day Now is his debut feature film.

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek