Bővebben a filmről

Premier előtt!
2023. szeptember 28. 20.00 - Toldi mozi
 
A vetítés után Enyedi Ildikó rendező (Az én XX. századom, Testről és lélekről, A feleségem története), Hajdu Szabolcs rendező, színész (Fehér tenyér, Ernelláék Frakaséknál, Békeidők), Bernáth Szilárd rendező (Larry) és Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezetője vitatja meg a mozi jövőjének kérdéskörét. A beszélgetést Kovács Gellért vezeti.

Cannes Classics 2023

1982-ben Wim Wenders A 666-os szoba című filmjében megkérdezte 16 kollégáját, hogyan látják a mozi jövőjét. Az időközben eltelt negyven év a filmiparban rengeteg változást hozott, a kábeltévé, a VHS és DVD, majd a streaming megjelenésével, legutóbb pedig a pandémia miatt jósolták a mozi halálát. Wenders eredeti kérdéséhez kanyarodik vissza Lubna Playoust rendező A 999-es szoba című filmjében. A digitális átállás vajon a technológiai fejlődésen túl is felforgatja a filmművészetet? Szükségünk van-e még arra a közösségi élményre, amit a mozizás jelent százhuszonnyolc éve?

A film a mozi legnagyobb ünnepén, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon faggat tizenhat rendezőt a legnagyszerűbb kortársak közül, David Cronenbergtől, Asghar Farhadin, Baz Luhrmannon, Ruben Östlundon, Paolo Sorrentinón és Joachim Trieren át, természetesen egészen Wim Wendersig arról, hogyan vélekednek a mozi eljövendő évtizedeiről.

Forgalmazó
Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek